3type

Home / Enneagram / 3type

 

 

Katherine Fauvre ontdekte tijdens een onderzoek dat we niet één type hebben maar eigenlijk drie. Dit is een combinatie van drie types, één uit elk centrum. Eigenlijk is dit de logica zelve aangezien we allemaal een strategie hebben om te denken (hoofdcentrum), voelen (hartcentrum) en doen (buikcentrum). Je start altijd met je eigen basistype aangezien dat je favoriete verdedigingsmechanisme is. Daarnaast gebruik je nog minstens 2 andere verdedigingsmechanismen.  Zo kan je bijvoorbeeld als type 6 een 3type 684 hebben. Dit wil zeggen dat je eerst je eigen 6-strategie toepast. Als die niet werkt, ga je over naar 8 en als die nog niet werkt, ga je naar 4.

Deze verfijning verklaart waarom sommige mensen toch een verwantschap voelen met een bepaald type, ondanks het feit dat het geen vleugel is of verbonden is door een lijn. Het verklaart ook waarom mensen zich soms foutief typeren. Het is dan meestal een type dat ook in hun 3type zit. De combinatie van de drie types geeft veel inzicht in je functioneren.

3type is initieel ontwikkeld door Katherine Chernick Fauvre en wij hebben de toelating om hiermee te werken aangezien we nauw samenwerken en alle opleidingen gevolgd hebben bij haar. Haar website kan je terugvinden op www.katherinefauvreconsulting.com.

Indien je je 3type wil ontdekken, kan dat bij een gecertificeerde Enneagram professional.