links en literatuur

Home / Enneagram / links en literatuur

Interessante links op internet

www.katherinefauvre.com : website van Katherine Fauvre met veel informatie over tritype, instincten, de types alsook links naar hun TV shows.

www.enneagraminstitute.com : hier vind je beschrijvingen van de misidentificaties in geval van twijfel tussen twee mogelijke basistypes. Ook de relaties tussen de verschillende types zijn zeer interessant. Mits gratis registratie krijg je toegang tot dit alles!

www.ninedomains.com : hier kan je meer te weten komen over de TOLAT of 9 Domains benadering waarin we gecertificeerd zijn

www.thechangeworks.com: website van Tom Condon met verschillende artikels en een enorm aanbod van boeken en DVD’s

www.theenneagraminbusiness.com : Ginger Lapid Bogda haar beschrijvingen zijn meer gericht op de bedrijfscontext. Haar app ‘Know your type’ is ook een aanrader.

www.drdaviddaniels.com: David Daniels is een icoon in de Enneagramwereld. Onder ‘relationships’ vind je een mooie beschrijving van de combinatie van types in relaties.

Opmerking: bij alle bovenstaande trainers behalve David Daniels hebben we certificaties, waardoor we hun kennis ook kunnen delen met jullie.

Interessante literatuur

De Wijsheid van het Enneagram, Don Richard Riso & Russ Hudson (9069626840) Altamira-Brecht, 2006 : Riso en Hudson tonen een nieuwe, krachtige manier om het Enneagram te gebruiken als een instrument voor persoonlijke transformatie en ontwikkeling. Het boek geeft je vele tips voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast staan er veel praktische oefeningen in waar je onmiddellijk mee aan de slag kan. Het boek geeft verder een helder inzicht in de diepste beweegredenen, angsten en verlangens van ieder type.

Enneagram Basisboek, Don Richard Riso & Russ Hudson (9023010264) Altamira-Brecht, 2000 : In dit boek beschrijven Riso en Hudson de ontwikkelingsniveaus van de typen stap voor stap tot in detail. Zeer detaillistisch en psychologisch geschreven boek. Vooral interessant voor mensen die zich verder willen verdiepen.

Handboek Enneagram, Helen Palmer (9021586975) Servire, 1997 : Een overzichtelijk boek om de negen typen in kaart te brengen. In dit boek beschrijft Palmer ook de combinaties van alle typen in een werkrelatie en in een partnerrelatie.

Enneagram In Bedrijf & Organisatie (De Negen Persoonlijkheidstypen In Samenwerkingsverband En Teamvorming), Helen Palmer (9021587742) Servire, 1999 : Een duidelijk boek dat vooral beschrijft hoe het type tot uiting komt op de werkvloer (tijdsbesteding, motivatie, leidinggeven,…)

Enneagram Voor Managers, (9 Stijlen Van Leidinggeven) Rolph Pagano (9021583968) Servire, 2007 : Rolph Pagano laat de lezer kennismaken met de drijfveren van managers, gebaseerd op de negen typen van het Enneagram. Hoe gaan de verschillende Enneagramtypen om met doelgerichtheid, samenwerken, proactiviteit en meer van die eisen die aan de moderne manager worden gesteld?

Kernkwaliteiten  Van Het Enneagram, Rita Van Der Weck en Daniel Ofman (9055941905), Scriptum, 2000 : In dit boek koppelen Daniel Ofman en Rita Van Der Weck twee dynamische ontwikkelingsmodellen aan elkaar, het kernkwadrant en het Enneagram. De typen verschillen in kernkwaliteiten, in wat ze nastreven, in waar ze hun aandacht op richten, in wat ze vermijden en in wat ze in zichzelf willen ontwikkelen.

Je Enneatype Voorbij, Rita Van Der Weck en Cees De Voogd (9055943436) Scriptum, 2004 : Dit boek combineert de wijsheid van het Enneagram met de veranderingskracht van NLP en biedt hiermee vernieuwende en creatieve mogelijkheden voor verdere persoonlijke groei. Een unieke combinatie die je op weg helpt naar je beste zelf.