De rijkdom van de 3 instincten

Home / Opleidingen / Basisopleidingen / De rijkdom van de 3 instincten

 

In deze tweedaagse opleiding bieden we jou een essentiële sleutel aan om jezelf te verdiepen in het Enneagram: de instincten. Dit is als het ware een tweede dimensie doorheen het Enneagram die ons duidelijk maakt hoe onze instinctieve energie tot uiting komt en hoe die ons gedrag onbewust maar continu bepaalt. De combinatie van de negen basistypen met de drie instincten geeft met andere woorden 27 manieren om in het leven te staan! Dit is de kers op de taart van het Enneagram die veelal de laatste vragen of onduidelijkheden verklaart.

Dankzij deze bijkomende invalshoek zetten we een belangrijke stap in onze persoonlijke ontwikkeling. Het is immers ons instinct dat ons type zal uitlokken. Eens we inzicht hebben in ons instinct en hoe dit onze automatische piloot uitlokt, krijgen we sleutels in handen om ons gedrag bewust bij te sturen. Een bijkomende reden om deze instincten te exploreren is dat deze sterker het succes bepalen in een relatie dan het type.

Wat komt aan bod in deze training?
  • Ontdek jouw instincten aan de hand van fysische oefeningen
  • Hoe kan ik mijn instincten beter inzetten in het dagelijks leven?
  • Waarin overdrijf ik al eens door mijn dominant instinct?
  • Wat kan mijzelf terug in evenwicht brengen?
  • Hoe kan ik deze instincten inzetten voor persoonlijke groei?

De eerste dag ontdekken we via oefeningen ons dominant instinct en krijgen jullie een korte theoretische uitleg per instinct. De tweede dag organiseren we panels om ons te verdiepen in de instincten en exploreren we verder de verschillen aan de hand van oefeningen.

Deze training is voor iedereen toegankelijk die ‘Ontdek de 9 ontwikkelingspaden‘ heeft gevolgd.

Wat heb jij aan deze training?

Deze training is een echt eye-opener voor de meeste mensen. Na deze tweedaagse begrijp je wat je nodig hebt in een relatie en hoe je zelf liefde toont voor anderen. Tevens begrijp je dat je bepaalde uitingen van liefde niet opmerkt omdat het niet ‘jouw’ taal is. Na deze tweedaagse herken je de drie liefdestalen. Dit maakt het mogelijk bepaalde misverstanden in relaties te begrijpen en er anders mee om te gaan. Veel praktische zaken worden heel duidelijk. Zo verklaren de instincten bijvoorbeeld waarom bepaalde mensen afhaken als de gesprekspartner oogcontact verbreekt en anderen dan weer niet anders kunnen dan rondkijken tijdens een gesprek.

Programma:
  • Onthaal vanaf 9u met koffie en thee
  • Start om 9u30 en einde voorzien om 17u30.
  • Tijdens de middag wordt er een lunch voorzien.
  • Overnachting mogelijk ter plaatse of in de buurt afhankelijk van de locatie.