Opleidingen

Home / Aanbod / Opleidingen

We kunnen onze opleidingen opdelen in drie blokken:

 1. opleiding gericht op het individuele proces: voor iedereen die zichzelf en anderen beter wil begrijpen en bewuster wil leven
 2. opleiding gericht op het toepassen van het Enneagram: voor coaches en trainers die professioneel met het model aan de slag willen
 3. in company opleidingen: trainingen op maat voor bedrijven

Opleidingen gericht op het individuele proces

Elk traject start met onze basisopleiding ‘Ontdek de negen ontwikkelingspaden‘. Hierna volgt de tweede basisopleiding ‘De rijkdom van de drie instincten’.  

Eens je deze stappen hebt doorlopen krijg je toegang tot de opleidingen Rijkere relaties dankzij het Enneagram en  ‘Integratie van de 9 types in onszelf‘.

Naast deze opleidingen organiseert de Enneagramschool ook nog een aantal specialisatieopleidingen die ad hoc georganiseerd worden en geen deel uitmaken van het verplichte basistraject om aan het certificatieproces te kunnen deelnemen.

Het gaat om volgende trainingen:

 • Persoonlijkheidsstructuur van de 9 types
 • Objectrelaties en de impact op je relaties
 • RET jezelf en je gedachten
 • Enneagram voor jongeren
 • Enneagram en loopbaan
 • Enneagram voor koppels

Opleidingen gericht op het toepassen van het Enneagram

Van zodra je de vier basisopleidingen gericht op het individuele proces doorlopen hebt, kan je deelnemen aan onze langlopende opleidingen waar we aan de slag gaan met het Enneagram.

 • Certificatie: een tiendaagse opleiding waar je de knepen van het vak leert om te typeren. Als je slaagt in het examen, krijg je ook toegang tot het werken met de gecertificeerde vragenlijst HPEI.
 • Individuele coaching met het Enneagram: een zesdaagse opleiding waar je rol als coach centraal staat en je coachtechnieken leert combineren met de wijsheid van het Enneagram. Dit creëert een enorme winst in individuele coachtrajecten.
 • Teamcoaching met het Enneagram: een driedaagse opleiding waar we onze ervaring delen van werken met teams aan de hand van het Enneagram.

In company opleidingen

Al onze opleidingen in bedrijven worden op maat gemaakt na een intake gesprek. We brengen de doelstelling in kaart en bekijken dan samen of het Enneagram een toegevoegde waarde kan bieden en op welke manier.

Alle bovenstaande opleidingen kunnen natuurlijk ook in company georganiseerd worden.

Facebook